jueves, 8 de diciembre de 2011

Una proposta "indecent"


És “vox populi” que el mes passat es va proposar una cessió dels sous dels regidors per donar-los a serveis socials. De fer córrer la veu ja es va encarregar la PIC, els creadors de tan solidària iniciativa. Aquesta proposta (veieu-la aquí) no va ser molt ben acollida a la comissió informativa. Per part nostra, ICV-EUiA, i ERC, no ens semblava del tot encertada i ens vàrem comprometre a presentar una proposta més “social i impersonal” per a la propera reunió prevista a la setmana següent i abans del ple. No obstant, la PIC va decidir sotmetre a votació la seva proposta i evidentment, la va perdre. El nostre vot en contra va estar motivat perquè en concret només es pretenia cedir la part de sou extraordinari d’aquest mes de desembre i destinar aquests diners exclusivament a “…mantenir la plaça d’auxiliar administrativa de Serveis Socials”. Poc després, la PIC sense esperar a conèixer la nostra proposta alternativa, fa públic per mitjans dels diaris gironins que tots els partits estan en contra d’aquesta iniciativa.

Dimecres dia 23, juntament amb ERC, presentem la nostra proposta, creiem que més justa (veieu-la aquí). A la proposta aporta més qui més ha cobrat durant aquest any 2011, i també es cedeix la quantitat fixa mensual destinada a grups polítics i regidors. Es pretén que aquests diners es sumin a la quantitat ja assignada per serveis socials i es destinin a beques, classes extraescolars, formació, etc.

Fins avui, la nostra proposta també es troba estancada, i no és pitjor que la primera proposta presentada. Llavors, per què no s’accepta? Doncs perquè és una proposta “indecent” als ulls de qui considera que encara hi ha partides intocables, sense pensar en el creixent problema de l’atur i en uns salaris, aquest si, indecents per a la majoria de famílies.

Finalment per fer propostes com aquesta la regidora del PP ens titlla d’infantils. Curiosament diu que està a favor de cedir una part del sou, però això si, a partir del gener. I diem que és curiós perquè podria haver defensat la proposta de la PIC. O bé aquesta quantitat ja era massa o podem pensar en un excessiu consumisme nadalenc. No cal a dir que qui pensa així i a més ho publica, se suposa que té alguna altra proposta on es recullen aspectes no contemplats a cap de les dues primeres. Per tant, segur que tothom espera la seva proposta sense falta a la propera reunió al gener (o a aquest desembre si tenim un ple extraordinari).
Vist aquest comportament propi d'un idealista de dretes, serà aquest alcalde del PP (notícia) un renegat del seu partit?

4 comentarios:

Marina dijo...

El Punt Diari del día 17/11/2011, deia: La Plataforma Independent per Caldes (PIC) va proposar en la sessió informativa de dilluns passat que en el ple es debatés una proposta segons la qual tots els regidors renunciessin a la paga doble de Nadal, per donar exemple en la lluita contra la crisi. Segons el grup de l'oposició, això representaria un estalvi anual de més de 10.000 euros, QUE ES PODRIEN DESTINAR A SERVEIS SOCIALS.....

Vosaltres dieu: …"el nostre vot en contra va estar motivat perquè en concret només es pretenia cedir la part de sou extraordinari d’aquest mes de desembre i destinar aquests diners exclusivament a mantindre la plaça d’auxiliar administrativa de Serveis Socials”.


He buscat la proposta de la PIC per contrastarla amb la vostra però no l'he trobat.

Per tant, davant la falta d'infotmació, només puc deduïr que algú intenta utilitzar de forma extrema els eufemismes, ja que existeix un abisme si comparo el que he llegit a la premsa amb el que vosaltres publiqueu.

Calidoscopi Caldenc dijo...

Hola Marina. Des del nostre grup no necessitem inventar res, hem afegit l'enllaç a la proposta de la PIC a l'entrada del blog i podràs contrastar la informació. No pot estar més clar.
Salut

Marina dijo...

Moltes gràcies!

Ara he pogut comprobar el que la PIC escriu i el que divulga a la seva web i als diaris.

En aquesta ocasió, ens heu donat l'oportunitat als Caldencs de contrastar la informació escrita, no de contrastar comentaris, la qual cosa us agraeixo.

Calidoscopi Caldenc dijo...

Per això estem.
S’ha de reconèixer que la proposta de la PIC està destinada a “serveis socials”, però a una plaça d’auxiliar administratiu i no el que entenem pels serveis socials que poden ajudar a un bon grup de caldencs.
Salut